Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

DSC_6586-scaled-aspect-ratio-16-9
DSC_6586-scaled-aspect-ratio-9-16

En forsmak på årets Sankthansstevne

Årets Sankthansstevne nærmer seg med stormskritt. Vi håper at vi sees der alle sammen! Stevnet vil være fullt av flott program. Her blir du bedre kjent med to av bidragsyterne og får en smakebit av hva de kommer med.

Artikkelen ble først publisert i bladet Underveis nr 2-2024.

Bibeltimer med Ingvald

Mitt navn er Ingvald Kårbø og jeg arbeider til daglig som mediepastor i P7 Kristen Riksradio. I tillegg er jeg også redaktør for den kristne nettsiden foross.no. Jeg er takknemlig for å være gift med Camilla, og vi er foreldre til  Amalie (3 år) og Emanuel (født desember 2023).

Under St.Hansstevnet 2024 ser jeg frem til å skulle få ha to bibeltimer med overskriften «Se, jeg har satt foran deg en åpnet dør». Dette er Jesu ord til menigheten i Filadelfia. I s­­tarten av Johannes Åpenbaring gir Jesus en tilstandsrapport på syv menigheter i dagens Tyrkia. Filadelfia­menigheten var ikke den flokken som var mest imponerende etter menneskelige mål, men det var de som fikk dette fantastiske løftet fra Jesus.

Ingen av oss bor i Filadelfia. Men det som Johannes fikk beskjed om å skrive til denne og de andre ­menighetene i starten av Johannes Åpenbaring, har mye å lære oss – også i dag. Johannes beskriver en kirkesituasjon med økende press og motstand mot den kristne troen. Hva kan disse tekstene lære oss om hva som er avgjørende for menigheter i et etterkristent samfunn? Og hva betyr det for oss i dag at Jesus er han som åpner dører som ingen kan lukke? Dette er noen av spørsmålene jeg skal være innom i løpet av disse to bibeltimene.

Seminar med Benedikte

Hei. Jeg er Benedikte Fuhrmann, 32 år fra Oslo. Jeg er så heldig at jeg skal få holde et seminar på sommerstevnet for DELK.
Her skal jeg dele fra mine opplevelser som volontør i Tel Aviv, Israel. Tema for stevnet er «En åpnet dør», og jeg vil derfor si noe om mine erfaringer fra å dele evangeliet med jøder og arabere i Israel.

Det finnes barn og og unge som vokser opp i en kirke og familie hvor landet og folket Israel blir nevnt, og kanskje til og med bedt for. Slik var det ikke for meg; jeg visste svært lite om Israel og jødene, selv om jeg vokste opp i en kristen familie og gikk mye i kirken. Men etter å ha blitt invitert inn i en Facebook-gruppe der administratoren hadde et hjerte for Israel, begynte interessen å vokse. Jeg ble personlig engasjert på forskjellige måter.

 

Det gikk en tid, og jeg begynte å lure på om det kunne være aktuelt å dra til Israel for å jobbe som volontør. Jeg var i fast jobb på den tiden, men kjente på at jeg skulle videre og inn i noe nytt. Jeg brukte Google og søkte på ‘volontøropphold i Israel’. Da kom Israelsmisjonens nettside opp. Jeg leste om de ulike plassene en kunne jobbe som frivillig. Det var ett sted som stakk seg ut: Immanuelkirken i Tel Aviv. Kirkevirksomhet og en storby med rask tilgang til havet – det hørtes fantastisk ut!

I slutten av mars 2023, under jødisk pesach – påske, sto jeg med visum i hånden og var klar til å reise på nye eventyr med Herren til hans ­hjemland.

Førsteinntrykket av menighetshuset på Bar Hoffman gate i Tel Aviv var at dette var et gammelt hus med mye historie. Men jeg kjente meg raskt hjemme i huset og nabolaget. Immanuelkirken ligger bare 200 m nedover gata.

Jeg hadde ulike oppgaver som volontør,
blant annet aktiviteter for barn og unge voksne, bibelstudier, gudstjeneste og søndagsskole, lovsangskvelder, åpen kirke og sosialt arbeid ut mot nabolaget. Favorittene var de tre siste.

Kunne det skje at en Jesustroende jødisk kvinne, kunstner, ville få arrangere en kunstutstilling om evangeliet? Og at en forbipasserende familie på fire ville høre de gode nyhetene? Kunne det skje at en ung arabisk gutt som hadde vansker med å finne sin plass, ville kjenne på varmen i kirken og ende opp med å høre evangeliet forkynt på en lovsangskveld?

Ja, det skjedde! Dette og mer vil du få høre om på mitt seminar «Finnes det åpne dører for å nå Guds eiendomsfolk?»

Vi sees!