Veiledning til ansvarlig for måltidene under Idrettsweekend.
Notat fra evalueringsmøte 16. mars 2025:
Kafe i kirkebygget fungerte fint. Kjekt å ha alt av mat på ett sted. Måltidene ble bra. Fint at alle rollene var klart definert i forkant.
Ungdommene var så hyggelige og takknemlige, velvillige til å bidra også. Det var veldig fint med frukt og gulrøtter mv. Var kjempenyttig for Inger-Mari å se gjennom evalueringen fra forrige kjøkkensjef.
Det var cirka 100 personer totalt som spiste middag lørdag, og det var cirka 15 liter tacosuppe igjen, selv etter at dette også ble servert som «ha-det-bra-mat» på søndag.
Evalueringsdokumenter fra kjøkkensjef Inger-Mari Nomme:
Dette dokumentet viser innkjøp og forbruk under IW Sandefjord 2024:
https://www.delk.no/wp-content/uploads/sites/2/2025/01/Mat-idrettsweekend-okt-2024.xlsx
Evaluering av jobben som kjøkkensjef på idrettsweekend oktober 2024
Dette har vært et spennende oppdrag. Det har vært noen uker med jakt på gode tilbud og lagring av mat i kjøleskap og fryser hos privatpersoner, da dette ikke er mulig på Moe skole.
Alt som var handlet inn på forhånd ble satt på plass fredag ettermiddag. Alt av varer, inklusiv ferske brød som ble bestilt på Rema1000, ble hentet lørdag morgen.
God planlegging gjorde at vi slapp noen store problemer og overraskelser underveis. Ved å bake ferdig foccacia og steke opp kjøtt på forhånd, hadde vi god tid til å lage middagen på lørdag. Vi kjempet aldri mot klokken. Store kjeler med ris og kyllinggryte holder godt på varmen og alle fikk varm mat. Menyen var Asiatisk inspirert kyllinggryte, ris, salat og foccacia. Vi hadde to stasjoner og øste opp ris og kyllinggryte, mens ungdommene tok salat og foccacia selv. Etter måltidet så vi at det ble kastet en del mat. Kan være at de fikk litt mye på tallerken og at det kunne vært lurt at de forsynte seg selv.
Store kjeler, store plastbrett og store boller til salat hadde vi med oss hjemmefra, da dette ikke er tilgjengelig på skolekjøkkenet. Plastfolie i dispenser til å dekke mat hadde jeg med hjemmefra.
Vi endte opp på cirka 13.000 kr for all mat denne helgen. Det klarte vi ved å bruke det vi hadde igjen, og servere en blanding av middags-rester og brødmat, før avreise på søndag. Tidligere arrangementer har det vært bestilt pizza som avreisemat. Fikk ingen sure miner selv om pizzaen utgikk!
Flott at ungdommen også spiser noe som er sunt og imponert over at de spiste 7 kg gulrøtter! Bananer var også populært.
Evaluering av personale:
Vi var 4 personer som laget og serverte lunsj på lørdag – passet bra, hadde 2,5 timer- god tid
Vi var 6 personer som laget og serverte middag på lørdag – passet bra, hadde 4 timer – god tid
Det var bare 2 nattevakter som også skulle servere kveldsmat/nattmat – for lite, burde vært 2 personer til som bare hadde ansvar for mat og rydding etter måltidet.
Frokost søndag – gjort klar av nattevakter, avløst av 1 person når serveringen startet- fungerte fint. Det kom 3 personer til som hjalp til med ryddingen.
Kirkekaffe/pølser – 4 personer, startet 2 timer før servering – god tid
Måltid før hjemreise – 4 personer, passet bra. Disse ryddet også kjøkkenet etter arrangementet.
Takk for ståpå vilje og godt humør under arbeidet!
Allergi:
Alle hjemmebakte kaker som inneholder nøtter må merkes tydelig!
Lisbeth Borge
Notat (oppdatert 16. oktober kl 22.00 Høye)
Detaljert plan for kjøkkengjengen – Excel-dokument skrevet av kjøkkensjef Lisbet
- Vurdere hvor lunsjen lørdag skal serveres, siden bordtennis og dart er i allrommet. Kan bruke klasserommene i samme fløy som kjøkkenet kanskje? Eller vurdere å servere lunsjen nede i kafeen (men dette blir mer transport av mat og utstyr fra hovedkjøkkenet i så fall).
- Fra 17.30 lørdag er det mulig for lederne av underholdningskvelden å spise middag, mens øvrige ledere rigger til allrommet til middag ved småbord. Rydde vekk bordtennis/dart.
- Middag kl 18 lørdag – fellesskapsmåltid i allrommet. Kyllinggryte. Bruke «ekte» servise.
- Frokost søndag kl 09.30 til 10.30: Rullerende servering, i allrommet. Maten skal stå på kjøkkenet. Nattevaktene på 2. skift setter frem mat og drikke og koker kaffe og (Monica og Bjørnar). Måltidet bør ryddes vekk raskt etter dette, slik at vi kan gjøre klart til gudstjenesten. Regner med at noen må sitte ute i allrommet under gudstjenesten.
- Henriette og Jarle Bjørntvedt tar ansvaret for matallergi (cøliaki og laktose spesielt)
- Kirkekaffen består av: Pølser med tilbehør, samt noen kaker som folk fra menigheten kommer med. Engangsservise. Menigheten betaler for dette, (og kan takkes under gudstjenesten). Pølsene kan serveres på kjøkkenet, kanskje?
Notat fra Leder for kjøkken under IW Granly november 2023: Rannveig Bording:
Det var påmeldt 88 deltakere og cirka 12 ledere til Idrettweekend ved Granly november 2023. Forfall på cirka 8 deltakere. Så godt som alle deltakere overnattet fra lørdag til søndag. Vi ønsket å gjøre måltidene rimelige, og derfor ble det kjøpt for det meste gårsdagens brød, og «First price-varer». Til drikke ble servert kaffe, saft og vann. Til middag lørdag kveld ble servert lasagne. På søndag serverte kirkens bevertningskomite pølser til alle deltakere etter gudstjenesten, utenfor vårt ansvarsområde. Vi bestilte derimot pizza til deltakerne til utdeling rett før avreise hjemover søndag ettermiddag. 20 pizzaer var passelig mengde til 80 deltakere pluss 12 ledere.
Blant deltakerne var det tre personer med cøliaki og to personer med laktoseintoleranse, så det ble laget egen separat matstasjon for disse. Det anbefales å få inn en medarbeider som er erfaren med tilberedning for ulike typer allergener. Det ble kjøpt laktosefri frossenpizza som ble stekt – visst nok var dette kanskje ikke nødvendig, i følge forelder til en allergiker.
Vi var bevisste på å ikke bruke engangsutstyr, både på grunn av avfall, men også fordi det er bedre opplevelse å spise av skikkelige tallerkener. Skolekjøkkenet er godt utstyrt med steamer – og vi har tilstrekkelig med utstyr. Husk at å vaske opp er en god diakonal tjeneste, det også!
Samlede innkjøp for lørdag og søndag (utenom «kirkepølsene») var cirka kr 16000. Dette tror vi er lavere enn hva man normalt kan forvente i kostnader til måltider fremover. Mellommåltider ble sponset av Rema og Meny.
Vedlagt finner du lister som viser personell til de ulike måltidene. Vi erfarte at med cirka 100 gjester til måltidene, så anbefales:
- Forarbeid:
- Innkjøp av varer til alle måltider. Forsøk å kjøpe rimelige varer.
- Å se at kjøkkenet har alt som trengs av utstyr.
- Sjekke at kafelokalet har tilstrekkelig kapasitet til fellemåltid.
- Lunsj: 5-6 personer til å forberede, servere og rydde/vaske opp. Total tid til stede 4 timer.
- Mellommåltid: Skjære opp frukt og servere. En person 1 time.
- Middag (lasagne):
- Stek av kjøttdeig bør gjøres mange timer i forveien. Gjerne tidlig på dagen om mulig. 2 personer bruker da 1,5 time hver.
- Oppkutting av grønnsaker til salat kan også gjøres mange timer i forveien. 2 personer 1,5 time hver.
- Utenom steking av kjøttdeig og oppkutting av grønnsaker, så er det behov for å være 4 personer som møter 2 timer før middagen for å tilberede maten og å gjøre klar servering.
- I tillegg bør ytteligere to personer komme en time før middag for å bidra med servering.
- Oppvask og opprydding etter middag er beregnet til 4 personer i to timer.
- Kveldsmat: Enkelt brødmåltid, krever 2-3 medarbeidere på kjøkkenet, pluss voksenpersoner i lokalet for å holde ro i lokalet. Oppmøte en time før måltid, og avsluttes med opprydding og oppvask i 1 time etter måltidet. Totalt 3 timers arbeid på to personer altså.