Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

IMG_20240205_211438_751-scaled-aspect-ratio-16-9
IMG_20240205_211438_751-scaled-aspect-ratio-9-16

DELK Østfold søker prest i 50% stilling

Da menighetens prest går av med pensjon, lyser Østfold menighet ut en fast 50 % stilling som menighetsprest. Vi søker deg som ivrer for et engasjerende menighetsliv for alle generasjoner, og vil bidra til å skape gode møteplasser for kristent fellesskap basert på evangeliets budskap og omsorg for medmennesker.

DELK Østfold søker prest i 50% stilling

Sammen med menighetens valgte eldste utgjør presten menighetens eldsteråd, som har det åndelige og pastorale ansvaret i menighetene. Presten har det naturlige hovedansvaret for forkynnelse, undervisning, sakramentsforvaltning og sjelesorg i menigheten. Videre har presten en sentral rolle i å utvikle menighetsarbeidet og gudstjenestelivet i tett samarbeid med eldsteråd, menighetsstyre, diakon og andre frivillige. Menigheten legger vekt på hovedsamlingen søndag formiddag, med ett søndagsmøte hver måned, og ellers gudstjeneste hver søndag.

Vi holder Bibelens ord høyt, og ønsker å få mer kunnskap og kjennskap til Bibelen. Vi søker en prest som evner å kommunisere med både yngre og eldre, faste kirkegjenger og kirkesøkende. Menighetens prest skal framholde Bibelens autoritet og ellers ha en høy bevissthet om den åndelige situasjonen i folket og nødvendigheten av å fremme en kristen motkultur.

Menigheten ønsker seg en prest som er involverende og engasjerende, som har nærhet til medlemmene og som selv vil ha menigheten som sitt åndelige hjem.

Sentrale arbeidsoppgaver:  

  • Forkynne og undervise Guds ord i tråd med klassisk evangelisk-luthersk lære
  • Forvalte sakramentene, oppmuntre til-, og være lett tilgjengelig for sjelesorg
  • Bidra til å bygge barne-, ungdoms- og familiearbeid i menigheten
  • Samarbeide med menighetsstyre, eldsteråd, diakon og frivillige
  • Utføre administrative oppgaver

Vi søker en mann med:

  • Relevant kompetanse, grundig bibelkunnskap og nådegave til å forkynne Guds ord som lov og evangelium
  • Glede og engasjement for den liturgiske gudstjenesten som hovedsamling for menigheten
  • Engasjement for barne-, ungdoms- og familiearbeid
  • Evne til å oppmuntre nåværende frivillige, engasjere flere, og til å bygge mellommenneskelige relasjoner
  • Evne til å arbeide strukturert både selvstendig og i team

 

Personlig egnethet og gode samarbeidsevner vil bli vektlagt.

Presten er forpliktet til å formidle og leve i samsvar med Guds ord og den evangelisk-lutherske bekjennelse. Han innretter seg i sitt arbeid etter DELKs grunnregler og de retningslinjer som gjelder i kirkesamfunnet; se www.delk.no

Lønns- og arbeidsvilkår følger gjeldende bestemmelser i DELK. Det er ønskelig at presten er bosatt eller bosetter seg i nærliggende område, gjerne med mulighet for å ha hjemmekontor. I henhold til personalhåndboken forretter presten også noen gudstjenester i andre DELK-menigheter. Alle søknader behandles konfidensielt. Tiltredelse etter avtale.
Har du spørsmål, kontakt tilsynsmann i DELK, Bertil Andersson, tel.nr: 454 82 230.

 

Søknad med CV og referanser sendes innen mandag 11. november 2024 til bertil.andersson@delk.no

 

Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn (DELK) er Norges eldste lutherske frikirkesamfunn, etablert i 1872. Kirkesamfunnet har ca. 3 200 medlemmer fordelt på 14 menigheter i Norge. DELK er også en skolebevegelse med fem kristne friskoler og to barnehager. DELK Østfold ble etablert i 2010 og har 76 medlemmer. Menigheten samles til søndagsmøter og gudstjenester i leide lokaler vekselsvis i Råde, Fredrikstad og Halden.