Det evangelisk-lutherske kirkesamfunn

2G8A6767-scaled-aspect-ratio-16-9

Mat og servering

Veiledning til ansvarlig for mat og servering ved Idrettsweekend.

Notat (oppdatert 16. oktober kl 22.00 Høye)

Detaljert plan for kjøkkengjengen – Excel-dokument skrevet av kjøkkensjef Lisbet

  • Vurdere hvor lunsjen lørdag skal serveres, siden bordtennis og dart er i allrommet. Kan bruke klasserommene i samme fløy som kjøkkenet kanskje? Eller vurdere å servere lunsjen nede i kafeen (men dette blir mer transport av mat og utstyr fra hovedkjøkkenet i så fall).
  • Fra 17.30 lørdag er det mulig for lederne av underholdningskvelden å spise middag, mens øvrige ledere rigger til allrommet til middag ved småbord. Rydde vekk bordtennis/dart.
  • Middag kl 18 lørdag – fellesskapsmåltid i allrommet. Kyllinggryte. Bruke «ekte» servise.
  • Frokost søndag kl 09.30 til 10.30: Rullerende servering, i allrommet. Maten skal stå på kjøkkenet. Nattevaktene på 2. skift setter frem mat og drikke og koker kaffe og (Monica og Bjørnar). Måltidet bør ryddes vekk raskt etter dette, slik at vi kan gjøre klart til gudstjenesten. Regner med at noen må sitte ute i allrommet under gudstjenesten.
  • Henriette og Jarle Bjørntvedt tar ansvaret for matallergi (cøliaki og laktose spesielt)
  • Kirkekaffen består av: Pølser med tilbehør, samt noen kaker som folk fra menigheten kommer med. Engangsservise. Menigheten betaler for dette, (og kan takkes under gudstjenesten). Pølsene kan serveres på kjøkkenet, kanskje?

Notat fra Leder for kjøkken under IW Granly november 2023: Rannveig Bording:

Det var påmeldt 88 deltakere og cirka 12 ledere til Idrettweekend ved Granly november 2023. Forfall på cirka 8 deltakere. Så godt som alle deltakere overnattet fra lørdag til søndag. Vi ønsket å gjøre måltidene rimelige, og derfor ble det kjøpt for det meste gårsdagens brød, og «First price-varer». Til drikke ble servert kaffe, saft og vann. Til middag lørdag kveld ble servert lasagne. På søndag serverte kirkens bevertningskomite pølser til alle deltakere etter gudstjenesten, utenfor vårt ansvarsområde. Vi bestilte derimot pizza til deltakerne til utdeling rett før avreise hjemover søndag ettermiddag. 20 pizzaer var passelig mengde til 80 deltakere pluss 12 ledere.

Blant deltakerne var det tre personer med cøliaki og to personer med laktoseintoleranse, så det ble laget egen separat matstasjon for disse. Det anbefales å få inn en medarbeider som er erfaren med tilberedning for ulike typer allergener. Det ble kjøpt laktosefri frossenpizza som ble stekt – visst nok var dette kanskje ikke nødvendig, i følge forelder til en allergiker.

Vi var bevisste på å ikke bruke engangsutstyr, både på grunn av avfall, men også fordi det er bedre opplevelse å spise av skikkelige tallerkener. Skolekjøkkenet er godt utstyrt med steamer – og vi har tilstrekkelig med utstyr.  Husk at å vaske opp er en god diakonal tjeneste, det også!

Samlede innkjøp for lørdag og søndag (utenom «kirkepølsene») var cirka kr 16000. Dette tror vi er lavere enn hva man normalt kan forvente i kostnader til måltider fremover. Mellommåltider ble sponset av Rema og Meny.

Vedlagt finner du lister som viser personell til de ulike måltidene. Vi erfarte at med cirka 100 gjester til måltidene, så anbefales:

  • Forarbeid:
    • Innkjøp av varer til alle måltider. Forsøk å kjøpe rimelige varer.
    • Å se at kjøkkenet har alt som trengs av utstyr.
    • Sjekke at kafelokalet har tilstrekkelig kapasitet til fellemåltid.
  • Lunsj: 5-6 personer til å forberede, servere og rydde/vaske opp. Total tid til stede 4 timer.
  • Mellommåltid: Skjære opp frukt og servere. En person 1 time.
  • Middag (lasagne):
    • Stek av kjøttdeig bør gjøres mange timer i forveien. Gjerne tidlig på dagen om mulig. 2 personer bruker da 1,5 time hver.
    • Oppkutting av grønnsaker til salat kan også gjøres mange timer i forveien. 2 personer 1,5 time hver.
    • Utenom steking av kjøttdeig og oppkutting av grønnsaker, så er det behov for å være 4 personer som møter 2 timer før middagen for å tilberede maten og å gjøre klar servering.
    • I tillegg bør ytteligere to personer komme en time før middag for å bidra med servering.
    • Oppvask og opprydding etter middag er beregnet til 4 personer i to timer.
  • Kveldsmat: Enkelt brødmåltid, krever 2-3 medarbeidere på kjøkkenet, pluss voksenpersoner i lokalet for å holde ro i lokalet. Oppmøte en time før måltid, og avsluttes med opprydding og oppvask i 1 time etter måltidet. Totalt 3 timers arbeid på to personer altså.